22 Temmuz 2013 Pazartesi

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın SütlaçMALZEMELER
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 lt. süt
  • 2 adet yumurta sarısı
TARİF
Pirinçleri yıkayıp 3-4 su bardağı su ekleyerek suyunu çekene kadar haşlayın.
Pirinçlerin üzerine süt ilave edin, kaynamaya başlayınca altını kısıp 40-45 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra toz şekerini ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Çırpılan yumurta sarılarının kabına 2 kepçe sütlaç alıp karıştırın.
Kalan sütlacı tek kişilik fırın kaplarına paylaştırın. Daha sonra yumurtalı karışımı sütlaç kaselerinin üzerine paylaştırın.
Servis kaplarını fırın tepsisine dizin.
Tepsiye, kapların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder