22 Temmuz 2013 Pazartesi

Vişneli Cheesecake Tarifi

Vişneli Cheesecake
MALZEMELER 
 
Tabanı için;
  • 2 paket yulaflı (burçak) bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Peynirli krema için;
  • 400 gr labne peyniri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 pk.vanilya
  • 2 çay bardağı krema ( yaklaşık 200 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
Vişneli sos için;
  • 1 dolu kase vişne 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu (Elimde olmadığı için yerine limon sıktım)
 
TARİF
 
Bisküvileri, tarçın, bal ve oda ısısında tereyağını robotta çekin.
 
Kelepçeli kalıbın içine ve yanlarına gelecek şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız bisküvili harcı tabana ve yanlara doğru sıkıca yerleştirin.
 
Diğer bir yandan şeker ve yumurtalar köpürene kadar çırpın.
 
Peynirler ve kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Hazırladığınız labneli kremayı yavaşça kalıptaki bisküvinin üzerine dökün. (labneyi dökmeden pakette biriken suyu süzün.)
 
Fırına ayrı bir yerde içi su dolu bir kap koyun ki nem azalmasın ve kek pişerken kuruyup çatlamasın. 
 
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yağlı kağıdı dikkatli bir şekilde çıkararak servis tabağına alın. 
 
Bu şekilde bir iki saat  buzdolapta bekletin.
 
Ayıklanmış vişne ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Limon tuzunu ekleyin.
 
Diğer bir tavada nişastayla su kaynatıp kıvam alınca altını kapatın. 
 
Tencerede eriyen şekerle vişnenin üzerine ekleyin. 
 
Bir taşım birlikte kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
 
Dolapta soğuyuyan cheesecake tabanının üzerine yavaşça dökün. 
 
Tekrar buzdolabında bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder