Malzemeler
- 1 kg Kızılcık
- 2 buçuk lt. su
- 1.5 su bardağı şeker
Kızılcık şerbeti nasıl yapılır?
- Kızılcıkları yıkayıp tencereye alın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynamaya başladıktan itibaren 15 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
- Sık bir süzek veya tülbentten süzün. Şekerini ilave edip karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletip, soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Afiyet şifa olsun.
NOT: Eğer konsantre şerbet yapmak isterseniz, süzdükten sonra şekerini atıp, cıvık pekmez kıvamına gelene kadar kaynatın. Kavanozlara koyup ters çevirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder