12 Eylül 2013 Perşembe

KIZILCIK ŞURUBU


Malzemeler
  • 1 kg Kızılcık
  • 2 buçuk lt. su
  • 1.5 su bardağı şeker
Kızılcık şerbeti nasıl yapılır?
  • Kızılcıkları yıkayıp tencereye alın.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kaynamaya başladıktan itibaren 15 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  • Sık bir süzek veya tülbentten süzün. Şekerini ilave edip karıştırın.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletip, soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Afiyet şifa olsun.
NOT: Eğer konsantre şerbet yapmak isterseniz, süzdükten sonra şekerini atıp, cıvık pekmez kıvamına gelene  kadar kaynatın. Kavanozlara koyup ters çevirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder