Malzemeler:
- 2 Yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1.5 Su bardağı süt
- 1 şişe soda
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 su bardağına yakın un
Krep nasıl Yapılır?
- Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
- Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
- Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
- Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
- İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
- Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
- Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz.
- Krepleri ister reçelle, ister peynirle veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyle beraber tüketebilirsiniz.
- Afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun.
NOT: Un farklılıları hamurun kıvamında küçük değişikliklere yol açabilir. Eğer kıvam akışkan olmazsa, azıcık daha su ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder