12 Eylül 2013 Perşembe

SODALI KREP YAPIMI


Malzemeler:
  • 2 Yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 Su bardağı süt
  • 1 şişe soda
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 su bardağına yakın un

Krep nasıl Yapılır?
  • Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
  • Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
  • Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
  • Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
  • İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
  • Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
  • Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz.
  • Krepleri ister reçelle, ister peynirle veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyle beraber tüketebilirsiniz.
  • Afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun.
NOT: Un farklılıları hamurun kıvamında küçük değişikliklere yol açabilir. Eğer kıvam akışkan olmazsa, azıcık daha su ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder