Malzemeler
- 2 kg. koruk
- Şeker
Koruk şerbeti nasıl yapılır?
- Korukları taneleyin yani salkımından koparın. Salkımını atın.
- Tanelenmiş korukları katı meyve sıkacağından sıkın. Eğer o yoksa havanda ezip, süzerek de çıkarabilirsiniz.
- Sıkılmış suyu tencere alıp kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın.
- Şekerini damak tadınıza göre ayarlayıp eriyene kadar kaynatmaya devam edin.
- Daha sonra ocaktan alıp yeniden ince bir süzek veya tülbentten şerbeti süzün.
- Soğuduktan sonra içebilirsiniz.
- Şekerini daha fazla atarsanız, içerken sulandırıp içersiniz.
NOT: Meyve sıkacağından sıkınca çekirdeklerde eziliyor ve şerbetin tadı kekremsi oluyor. Fakat çekirdeklerin içindeki antioksidan madde bu şekilde açığa çıkıyor diye düşünüyorum. Benim çocuklar şerbete bayıldı. En son 5 kg. korukla yeniden yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder