Malzemeler
- 2 adet ekşi yeşil elma veya herhangi bir elma çeşidiyle de olur
- 2 parmak büyüklüğünde taze zencefil (Yoksa 1 çay kaşığı toz zencefil de olur)
- 1 adet limon
- 1 su bardağı şeker
- 2 litre su
Zencefilli Elma Suyu Nasıl Yapılır?
- Elmayı kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın
- Zencefilin kabuklarını soyup rendeleyin
- Limonu 4 e bölüp ekleyin
- Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. 25 dakika boyunca kaynatın.
- Altını kapattıktan sonra şekeri atıp karıştırın.
- Ağzını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzekten süzün ve dolaba kaldırın.
- Soğuyunca arzuya göre buz ekleyerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder