12 Eylül 2013 Perşembe

Zencefilli Elma Suyu

Malzemeler
  • 2 adet ekşi yeşil elma veya herhangi bir elma çeşidiyle de olur
  • 2 parmak büyüklüğünde taze zencefil (Yoksa 1 çay kaşığı toz zencefil de olur)
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 litre su
Zencefilli Elma Suyu Nasıl Yapılır?
  • Elmayı kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın
  • Zencefilin kabuklarını soyup rendeleyin
  • Limonu 4 e bölüp ekleyin
  • Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. 25 dakika boyunca kaynatın.
  • Altını kapattıktan sonra şekeri atıp karıştırın.
  • Ağzını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzekten süzün ve dolaba kaldırın.
  • Soğuyunca arzuya göre buz ekleyerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder