12 Eylül 2013 Perşembe

REYHAN ŞERBETİ


Malzemeler
  • 1 demet reyhan
  • 8 su bardağı su
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 5-6 diş limon tuzu (Ben artık 1 silme yemek kaşığı ekliyorum)
  • Varsa yarı sıkılmış limon kabukları

Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Reyhanları yıkayıp, elinizle bir kaç parçaya bölün. Sürahiye koyup üzerine kaynar su ve şekeri ekleyin. Şeker eriyince limon tuzunu ve limon kabuklarını ilave edin ve soğumaya bırakın. (Limon tuzu eklenince rengi koyu pembe olacak) Dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Bardağa buz ekleyerek servis edin.
Bu arada, manzara eşliğinde çektiğim fotoğraflar sizinde hoşunuza gidiyor değil mi?..:)
Üstteki ve alttaki şerbet resimleri daha sonra yaptıklarımdan. Reyhan yaprakları koyu renk olunca, şerbet böyle kırmızı renk oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder